Pre-loader

Faydalar

Kuşkonmaz'ın mucizevi faydalarını yakından inceleyelim!

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU

Yeşil kuşkonmaz öncelikli olarak antioksidan ve folik asit yönünden zengin; A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri kaynağı, bol lifli bir sebzedir. Fosfor ve potasyum içerir.

ANTİOKSİDAN CENNETİ

Vücut sistemlerinizde detoks görevi görür; anti-aging yani yaşlanma karşıtı özelliği vardır.

Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardım eder.

Ayrıca sinirlilik, yorgunluk ve depresyon tedavisinde yardımcı olur.

FOLİK ASİT ZENGİNİ

Hamileler, emziren anneler ve gebelik planlayan anne adayları bolca yemeli!

Anne ve anne adaylarının kuşkonmazı öğünlerinizden eksik etmemesi tavsiye ediliyor. Kuşkonmazın da bol miktarda içerdiği folat, hücrelerin düzgün bölünmesi için gereklidir. Folat desteği fetüsün sinir sistemi hücrelerinin düzgün bölünmesinde destek olur. Hamilelikte folat tüketimine en büyük yardımcınız, folik asitin doğal kaynağı olan bu kıymetli sebze olacaktır!

Süt üretimini uyardığı için emziren anneler için de oldukça faydalı bir besindir.

KALORİSİ ÇOK DÜŞÜK!

Hem çok besleyici, tok tutar; hem de çok hafif.

100G kuşkonmaz, sadece 23 kalori enerji içerir.

LİF DEPOSU

Çok lifli bir sebze olan kuşkonmazın düzenli tüketimi, bağırsak hareketliliğini arttırır, tüm sindirim sisteminizi temizler.

Tek başına mükemmel bir ürün

ÖDEM ATTIRICI, DOĞAL İDRAR SÖKTÜRÜCÜ

Potasyum açısından zengin iken, düşük miktarda sodyum içerir. İçindeki mineraller sayesinde etkili bir diüretik ilaç haline gelir, güçlü bir idrar söktürücü ve ödem attırıcı etki taşır.

ARTİRİT, ROMATİZMA, ADET DÖNEMLERİNDE TERCİH EDİLMELİ

Tarihsel olarak kuşkonmaz artirit ve romatizma gibi şişkinliklerin tedavisinde kullanılmıştır. PMSa (adet öncesi sendrom) bağlı su toplanmasına (ödem) çok iyi gelir, ağrıları hafifletir.

SAĞLIKLI BAĞIRSAK FLORASI

Bitkisel mineraller açısından zengindir. Ayrıca sindiremeyen bir karbonhidrat olarak adlandırılan inulin içerir. Ancak kalın bağırsakta yaşayan Bifidobacteria ve Laktobasillerin gibi sağlığa faydalı bakteriler bu karbonhidrattan beslenir. Dolayısıyla kuşkonmaz yiyerek inülin alımı, zararlı bakterilerin gelişimini önleyen faydalı bakterilerin sayısını artırır.

KALBE DOST

Kuşkonmaz folik asit kaynağı olduğu için kalp hastalıklarına karşı da koruyucudur. 1 porsiyonunun günlük folat ihtiyacının yüzde 66’sını karşıladığı bilinmektedir. Kalp hastalarının ortalama yüzde 20-40’ında gözlenen homosistein yükselişlerinin günde 400 mikrogramlık folat alımları ile yüzde 10 oranında azalabileceği gözlenmiştir. Bu doğrultuda kalp hastalıklarının oldukça yüksek olduğu ülkemizde koruyucu önlem olarak besinlerle doğal folat alımı çok önemlidir.

Sağlıklı beslenmenin büyük destekçisi

KAN ŞEKERİNİ DENGELEMEYE YARDIMCI

Glisemik indeksinin düşük, posa içeriğinin yüksek olmasından dolayı kan şekeri düzeylerini kontrol etmeye yardımcı olan kuşkonmazın, diyabet hastaları için de yararlı olduğu söylenmektedir.

ETKİLİ BİR AFRODİZYAK

Avrasya topraklarında yetişen, Antik Yunan ve Romalılardan beri çok sevilen, kıymetli bir besin kaynağı olan kuşkonmazın, testosteron üretimine yardımcı cinsel olarak uyarıcı bir besin olduğu da keşfedilmiş. Romalılardan günümüze, afrodizyaklar listesinde adı hep ilk sırada yer almaktadır.

KATARAKT VE DİĞER GÖZ SORUNLARINI ÖNLEMEYE YARDIMCI

UYARI: Böbrek sorunu veya gut problemleri olan kişilerin kuşkonmaz gibi pürin içeren yiyecek tüketimlerini kısıtlamaları veya kesmeleri gerekebilir; bu yüzden doktorlarına danışarak kuşkonmaz tüketmeleri tavsiye olunur.

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için Gizlilk Sözleşmemizi okuyabilirsiniz.

Pre-loader